Optimale isolatie, ook aan de glasranden met speciale afstandhouder

Ten opzichte van de traditionele aluminium afstandshouder, verbetert de warm-edge afstandshouder ECOTEC de thermische isolatie van het raam (kozijn én glas) met gemiddeld 0.1 tot 0.3 W/m2.K, afhankelijk van de lengte breedteverhouding en het kozijn materiaal.

Voordelen

Een warmtescan laat de warmtelekken in een gevel zien. De infrarood foto toont vooral warmteverlies aan de glasranden. De traditioneel aluminium afstandshouder is een goede geleider van de warmte van binnen naar buiten. Een warm-edge afstandshouder beperkt dit warmteverlies aan de randen en is bij kozijnen met verbeterde thermische isolatie (Uf) in feite onmisbaar.

 

De thermische isolerende prestatie van het kozijn met dubbele of drievoudige beglazing (raam, Uw) wordt verbeterd door de toepassing van de ECOTEC warm-edge afstandshouder. Vergeleken met de aluminium afstandshouder bereikt de ECOTEC een verbetering van 0.1 tot 0.3 W/m2.K.

Het warmteverlies aan de glasranden wordt door ECOTEC tot een minimum beperkt. Dit leidt tot:

  • een hogere temperatuur van het glasoppervlak aan de randen;
  • minder koudestraling vanaf het raam;
  • aanzienlijk minder risico op condensatie aan de glasrand ter hoogte van de sponning.

Esthetisch zijn de voordelen van ECOTEC dat,

  • het aanzienlijk het risico vermindert op schimmelvorming op de kozijnen;
  • de zwarte kleur onopvallend, stijlvol is en de beglazing een moderne uitstraling geeft;
  • de zwarte kleur uv-bestendig is;
  • het gecombineerd kan worden met ingewerkte kruiskozijnen.

Verbeterde thermische isolatie reduceert de energiebehoefte en de verwarmingskosten, en draagt daarmee tegelijkertijd bij aan de bescherming van het milieu door de reductie van de CO2-uitstoot.


Kenmerken

De ECOTEC warm-edge afstandshouder combineert een roestvrijstalen INOX-profiel met een isolerende polypropeenlaag. Hierdoor beschikt de ECOTEC over een lage warmtegeleidingscoëfficiënt. Het materiaal is UV-bestendig.


Gamma
Breedtes in mm: 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20
Kleur: zwart (RAL 9005)
Modelruiten: mogelijk
Boogvorm: mogelijk

 


Technische specificaties

technische specs CLIMAPLUS en CLIMATOP ECOTEC

De technische waarden werden bepaald volgens de richtlijn IFT WA-08/1 ‘Techniek warmte verbeterde afstandshouders dmv thermo-techniek- deel 1: Waardeberekening Psi representatief voor raamprofielen’ vastgelegde randvoorwaarden (raamprofielen, beglazing, insteekdiepte, rugbedekking, primaire en secundaire afdichting). Psi-waarde: warmteoverdracht aan de glasrand (W/ m2.K) volgens EN ISO 10077-2, 10/2003 conform EN 10077. Buitentemperatuur: -5°C en een binnentemperatuur: +20°C.

* De PSI waarde varieert afhankelijk van Uglas en Uframe. Hoe beter de isolatiewaarde van glas, hoe meer energie er via de rand verloren gaat. Aldus wordt het belang van de ECOTEC afstandshouder steeds groter. Niet alleen voor warmteverlies maar ook om thermische spanningen in het glas te verminderen.

** Voor de berekening van Uw wordt gerekend met 25% kozijn en 75% glas en 2,5 m afstandshouder (per m2), voor hout en kunststof. Met 20% kozijn en 80% glas en 2,5 m afstandshouder (per m2) voor aluminium.

 

 

Top