Disclaimer: dit zijn voorbeeld projecten waar Van den Heuvel glas toe in staat is. Heuvel glas heeft deze projecten niet zelf geproduceerd.

In de gevel belicht logo bekroont het pand

Het geheel vernieuwde hoofdkantoor van de KBK Bouwgroep in Volendam is naar ontwerp van KuiperSteur Architecten BNA.
Het is een zeer mooi gebouw geworden. En wij zijn er trots op advies te hebben kunnen geven ten aanzien van de specifieke beglazingswensen en het in de gevelbeglazing te integreren logo van de gebouweigenaar.

Het project dingt mee naar BNA-Award Beste gebouw van het Jaar 2020 in de categorie “Stimulerende omgevingen”.

Specifieke beglazing met een blauwe gloed

Voor de gevel is gebruik gemaakt van een structureel glazen vliesgevelsysteem. Door de structurele beglazing worden de weerkaatsingen van het glas niet verstoord of beïnvloed door eventuele drukplaten en afdekkappen.

Om de hoofdingang van het gebouw te accentueren, heeft Kuiper Steur Architecten gekozen voor een blauw type zonnewarmtewerene beglazing, om ook de link te liggen naar het logo van de gebouweigenaar, de KBK Bouwgroep. De COOL-LITE SKN 154 heeft wat blauwe reflecties in de lichtdoorlatendheid. Voor de entree gevel is de COOL-LITE SKN154  gecombineerd met een gekleurde PVB tussenlaag van Vanceva (type Aquamarine) om de blauwe kleur en de reflecties te accentueren.

Ter hoogte van de vloerconstructie is een shadowbox-beglazing gebruikt, waarbij de buitenste ruit van de dubbele beglazing dezelfde blauwe reflecterende COOL-LITE SKN154 betreft gecombineerd met de blauwe Vanceva PVB-tussenlaag (alleen als gelaagd en gehard glas), en de binnenste ruit volvlaks zwart geëmailleerd glas is.

Op de plaats van het logo in de gevel is een vergelijkbare shadowbox toegepast, alleen is de binnenruit is niet volvlaks  geëmailleerd, maar gezeefdrukte om het logo volledig transparant uit te sparen van de zwarte emaille dekking.

De LED belichting van het logo in de gevel geeft het gebouw een extra aanzienwekkende uitstraling.

Top